| 微信 : Adelaidehelp 联系邮箱 : [email protected] 开启辅助访问
  • 本版置顶

我快疯了...

楼主
      wind927 发表于 19-10-2009 12:08:56
      7526 40

本内容为网友发布信息,仅代表原作者观点,不代表本平台立场。

请大家帮忙看看吖..究竟是怎么回事..10.19又再一次Application being processed further..上面Further information required..那我的理解就是要补材料啦..然后我看message那里..看看要补什么材料..它又说是发了邮件..那就应该是发给中介..

那我想问..有人试过出现2次Application being processed further这种情况吗?那..补材料的话..会是中介忘了什么材料吗?..

很烦吖..已经推迟到26号开学了..现在估计也赶不到了..可能要推到下个学期才入读..要等半年吖..我的妈呀!

1.bmp (142.79 KB, 下载次数: 1)

1.bmp

2.bmp (298.42 KB, 下载次数: 0)

2.bmp

BBS提醒: 请避免提前支付订金、押金等任何费用,请与对方当面沟通,确认资质并看清条款。谨防上当受骗。

免责声明: 本网站所提供的信息,只供参考之用。本网站不保证信息的准确性、有效性、及时性和完整性。本网站及其雇员一概毋须以任何方式就任何信息传递或传送的失误、不准确或错误,对用户或任何其他人士负任何直接或间接责任。在法律允许的范围内,本网站在此声明,不承担用户或任何人士就使用或未能使用本网站所提供的信息或任何链接所引致的任何直接、间接、附带、从属、特殊、惩罚性或惩戒性的损害赔偿。

收藏收藏 顶 踩
      沙发
      lovern@ 发表于 19-10-2009 13:01:00
      有什么烦的,每天在中介坐着催就行拉。

板凳
      miriam_ng2009 发表于 19-10-2009 13:07:01
      我觉得LZ现在甘都算正常,之前系你爸爸无听到电话,都无电调到你爸爸,再要打多次都系正常既. 你又唔使理个网显示呢咩既,个网呢INFO都慢半拍既. 等下啦. 你急都无用.

地毯
      miriam_ng2009 发表于 19-10-2009 13:09:12
      我都系要FUR INFO, 系补身份证复印,中介之前就发过啦,仲要补,都系中介直接发过去. 要补材料唔关中介事既.....

楼主| wind927 发表于 19-10-2009 13:12:34
      中介转发了邮件给我..说是要补交推迟入学的准许书..
      但..唉..那我14号电调的时候爸爸不在公司..那为什么15 16号不多打一次`?现在19号也没有打..我已经推迟了2周语言了..为什么不就可以按照紧急程度去处理事情呢?

miriam_ng2009 发表于 19-10-2009 13:18:10
      甘系移民局既问题,中介都帮唔到你架~ 所以呢中介电调前先会再三叮嘱唔好MISS佐个电话, 因为可以好大件事. 如果个移民局甘人性化,就唔会成日比人妈叉啦.... 唉~ 世事既野,无得话尽如人意既, 我都已经延佐半年咯........ 睇开呢啦,真系急都无用.

hbdfbz116 发表于 19-10-2009 13:27:16
      耐心点......

楼主| wind927 发表于 19-10-2009 13:29:36
      咁我阿爸要出差吖嘛..佢都冇计咖..咁都要搵吃咖..2号等到13号都唔电调..一出trip就打电话嚟..咁都吹佢唔涨咖..其实延半年嘅话..我可以考多次雅思..有6.5嘅话我都可以1月正常开学..又或者我可以喺呢度搵住兼职先..捱过半年..再过去ADL..但..我觉得咁好浪费时间吖..唉~

miriam_ng2009 发表于 19-10-2009 13:32:39
      无得甘计既, 唔浪都浪佐咯,唔同你唔读咩.
      考车牌啦, 哈哈... 我考紧啦....

楼主| wind927 发表于 19-10-2009 13:36:25
      呵呵..我唔啱考车牌..我一坐车就想瞓觉..呵呵..我玩果D开车嘅游戏呢..成日会撞车啦..翻车啦..或者车头调转咖..呵呵~..我都係prefer坐喺司机座后面..瞓觉..咁样够安全..舒适..呵呵~